Els gegants de Salt, Grau i Eulàlia, celebren aquest cap de setmana el seu 65e aniversari

Els gegants de Salt, Grau i Eulàlia, celebren aquest cap de setmana el seu 65e aniversari

Durant tot el cap de setmana es succeiran actes festius i celebracions

Divendres, 20 d’octubre de 2017

Durant tot el cap de setmana es succeiran a Salt tota mena d’actes per celebrar els 65 anys d’en Grau i l’Eulàlia, els gegants de Salt que van ser cedits per  “Manufactures Gassol, SA” i “La Gerundense”, dues empreses saltenques, el 1952. Els actes començaran avui a les sis de la tarda amb una exposició sobre els 65 anys dels gegants a la Nau 10 de la Coma Cros.

Dissabte a les 10:30 es farà una matinal infantil gegantera, amb l’actuació d’en Jordi Tonietti i un espectacle de màgia la Coma Cros. A la tarda a la Rambla Massana hi haurà fira d’entitats i a partir de les 19h plantada de gegants i cercavila. A partir de les 23h i obert a tothom es farà una festa gegant amb la Xaranga Bufant Fort Street Band, el grup Serendip i Lux DJ, a la Pista Coberta.

Diumenge a les 9h hi haurà esmorzar per les colles convidades, a les 11 plantada al parc Monar i a partir de dos quarts de dotze cercavila.

En Grau i l’Eulàlia representen la figura dels reis catòlics. L’Eulàlia porta un ram de flors en una mà i un mocador de puntes cosit per les puntaires de Salt, a l’altra. En Grau du un ceptre a la mà dreta, com a símbol d’autoritat. En Grau i l’Eulàlia, son els primers gegants que hi va haver a la vila de Salt. En Grau pesa 60Kg i fa 3,55 metres d’alçada. L’Eulàlia pesa 56kg. i amida 3,50 metres.